Quetelet Centrum ontvangt citizen science financiering!

DETAILS

Gebruikte databank:

HISSTER

Datum:

2020-2023

Categorie:

Databank

Queteletcentrum ontvangt Citizen Science financiering!

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro toe aan 7 Citizen Science projecten. Dat zijn projecten waarbij onderzoekers aan universiteiten, hogescholen en onderzoekersinstellingen het brede publiek bij hun onderzoeksproces betrekken. Ook S.O.S. Antwerpen, het voorstel van het Queteletcentrum, viel in de prijzen! Onder leiding van het QC zullen burgers en onderzoekers de sociale ongelijkheid voor de dood in de negentiende en vroege twintigste eeuw bestuderen door samen een unieke databank van doodsoorzaken van de Antwerpse bevolking te construeren en te analyseren.

S.O.S. Antwerpen (Sociale Ongelijkheid in Sterfte) is een project van het Queteletcentrum in samenwerking met het Instituut voor Publieksgeschiedenis van de UGent, het Centrum voor Stadsgeschiedenis van de UAntwerpen, het Stadsarchief Antwerpen en Histories vzw. Meer nieuws volgt binnenkort!

Voor meer informatie over de geselecteerde projecten kan je alvast terecht op www.ewi-vlaanderen.be/oproep-citizen-science